HOTEL SÂNTANA , MONEASA , ARAD

Hotelul Sântana se afla in Statiunea Balneoclimaterica Moneasa. Ne-am dorit ca prin deschiderea Hotelului Sântana sa cream si in aceasta statiune minunata si unica, conditii de confort, sa oferim servicii hoteliere la standard inalte pentru ca turistii sa se poata bucura din plin de vacantele de relaxare sau de cele medicale. Statiunea Moneasa este situata intr-o mica depresiune la poalele Muntilor Codru – Moma la o altitudine de 280 metri, fiind supranumita si “Perla Muntilor Apuseni”. Piscurile muntoase din jur se inalta pana la altitudini de 1.000 de metri, statiunea fiind strabatuta de Raul Moneasa.

Apele termo-minerale de aici au fost cunoscute, inca de pe vremea romanilor, care au constuit aici terme. Apele au o temperatura medie de 25 – 32 de grade si sunt bicarbonatate, calcice, magnezice, sodice, cu certe proprietati curative.

Cariera de marmura neagra si rosie este o alta atractie turistica a zonei Moneasa.

In interiorul carierei au fost descoperite pesteri distruse sau inaccesibile datorita exploatarilor. Rezervatia de nuferi din statiune adaposteste o specie edenica descoperita in 1789 de botanistul P. Kitaibiel numita nymphaea lotus var. thermalis. In urma exploatarilor de fier din zona, a ramas cuptorul de topit ce are o inaltime de 10 metri si a fost construit in secolul al XIX-lea din granit si caramida.

Turistii pasionati de preparatele culinare din peste pot face o oprire la Hanul Dezna unde exista o lunca de 300 – 400 metri ce are doua helestee destinate pisciculturii.

De altfel alte obiective ce mai pot fi vizitate sunt Pestera Liliecilor (decorata cu stalactite si stalagmite, sapata in marmura neagra), Pestera Alba si Grota Ursilor.

Nu uitati in drumetiile montane sa vizitati si platoul carstic Izoi Tinoasa sau Galeria de Sculptura din Piatra expusa in natura.

Alte locuri ce merita vazute sunt Rezervatia de Laurice se gaseste la 30 km de Moneasa, in satul Zimbru si Tezaurul Dacic de Argint de pe DN79A.

Tot in zona se gaseste si Cetate Dezna, situata pe Dealul Ozoiu, cetate ce a avut un rol important in apararea Transilvaniei secolului al XIII-lea si care a apartinut familiei Losonczy si ulterior a turcilor.

CAMERA
SINGLE
Cameră
Dubla
MIC DEJUNBAZA DE TRATAMENT
200.00 LEI200.00 LEIDA